Lovely Followers.

Every Seconds Count.

Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, December 29, 2010

Shout Awards Bikin MENJERIT!!!


Hiyaaaaaaaakkk! *kononkononmenjerit*


Kalian nampak tak gambar di atas? Miyu telah diberi award okay. Jangan main main yee. Ingat tak dek orang nak bagi award kat Miyu ke?? Ececehhh. *tak sedor diri*

Okay lah. Miyu gurau gurau jek. Dah lama tak menaip kat blog tercinta nih. Jadik jakunn lah sikit. Ehemm. Actually, Miyu dah lama diberitahu yang Miyu kena tag untuk dapatkan award nih. Malangnya, Miyu tak berkesempatan nak buat untuk sementara waktu. Almaklumlah, Miyu agak sibuk dengan kerja kerja dekat rumah nih. Nak uruskan itu & ini. Haihh -__-"

Baiklah. Berbalik kepada award yang Miyu dapat tuh, ada beberapa soalan yang Miyu kena jawab. & dibawah nih adalah jawapan tulus ikhlas yang Miyu berikan.
*ayat skema nak mampuihh*


SIAPA YANG BAGI AWARD NIH??
 Yang bagi award nih kalian kalian mesti dapat cam punyer lah. Banyak kali dah die duk tag tag Miyu nih. Duk pekena aku je. Meluat tau. Nak tahu siapa? Orangnya ialah Cik SyiedaSyadaa :)
*jangan marah naa Syieda sayangg. Sat nih kena jual pulak :D*

APA KOMEN ANDA TERHADAP BLOG YANG MEMBERI AWARD :
First impression Miyu tengok blog  Cik SyiedaSyadaa kita nih semestinya colour yang ada pada blog dia tuh. Mesti nak purple purple. Biasalah, memang favourite colour dia purple. GELI-GELI gituu. Oppss! Silap. Girly-girly lah. Ecehh. Hahaha.*ampunkan saya!*

AYAT YANG SELALU ANDA TINGGALKAN DEKAT SHOUTMIX ORANG :
Macam macam ada. & Miyu akan ikut mood nak post apa. Antara contoh-contoh nyer ialah. . .

Miyu dtg sini & follow sekalik :D (Itu contoh kalau Miyu ada follow orang)
 Miyu dtg blog nih :)  (Nih pulak kalau Miyu mai blog tuh je)
 mai lagi kat sini :)  (Yang nih pulak kalau Miyu punyer nama je selalu ada dlm ShoutMix depa. Ecehh)
 
Haa. Itu baru sikit. Banyak lagi Miyu buat. Yang penting, kebanyakkan ayat yang Miyu tinggalkan mesti ada nama 'Miyu' sekali. Sebab apa? Sebab Miyu sukeeeeeee. *gedikgedik*
 
TAG KEPADA 5 BLOGGER LAIN : 
 
&&&
 
Sesiapa sahaja yang nak amik. Huuu.
*Tag secara random. Maaf!*
 
 
 
 
P/S : Hari nih hari yang aku tunggu tunggu. 
 

Monday, December 27, 2010

Lucky Blogger Contest!


Klik Link Ini : Hahazirah :)

Baru je bukak blog Miyu nih, Miyu terperasan ada someone hantar something kat shoutbox Miyu. Siap ber-link lagik tuh. Rupa-rupanya Miyu dapat tag dari Cik Amal kita nih. Mekaseh yee *senyum senyum*  :)

Kali nih contest dia lain dari yang lain. Syarat-syarat pun tak berat. Hehe. Kalau tak percaya, kalian singgah lah dekat empunya blog yang buat contest nih iaitu Cik Hahazirah.

Dengan ini, Miyu tag-kan 3 orang blogger lagi :

&&&
*dia nih wajib ada setiap contest yang Miyu masuk!*



P/S : Mood goyah lagi.

Sunday, December 26, 2010

Makian & Cacian Yang Comel!


Tajuk entri yang pelik bukan?
Pernah ke kalian dengar makian ataupun cacian yang comel dari sesiapa?
Dalam bahasa omputih-nya cute, adorable.
Pernah ke? Tak bukan?
Kalian sanggup tak nak dengar makian & cacian itu?
Tak sanggup, tutup je telinga tuh!
Yang beria-ia nak dengar tuh, get ready for it okay?
  
Ready?   

Sedia!  

GOOOO!  

*pengaruh cerita The Amusing Race -__-'*



Credit to : Youtube




P/S : Miyu tengok video tuh terasa nak. . . Ergh. Entah lah -__-'

Saturday, December 25, 2010

Soalan Tanpa Jawapan.



Kenapa aku mudah mempercayai sedangkan aku sering kali dimungkiri?
Kenapa aku begitu mudah memaafkan sedangkan aku sering kali disakiti?
Kenapa aku masih mahu didampingi sedangkan kau cuba menjauhi?




P/S : Runsing. Keliru aku bertambah celaru.

Wednesday, December 22, 2010

Candid Itu Cun Laa..!


Klik Link Ini : DILLA ADILLA :)

Haa, dalam Miyu duk jenguk jenguk blog orang ramai, Miyu ternampak lah satu contest nih. Cantik, menarik & terus tertawan di hati nak join. Heeee. Bukannya apa, sebab contest nih memang simple jee nak join. Tuh yang membuatkan hati ini membuak buak nak join. Ekeke.

Sebenarnya, Miyu nak tanya kat Cik Dilla kita nih , saya nak letak 2 gambar boleh? Sebab saya nak balas dendam kesumat kat seorang member terbaik dari ladang nih haa. Huhh! Selalu sangat dia nih pekena saya dekat sekolah. Geram hambo tau! Grrr. *sabarsabar*

Gambar pertama :


Gambar nih time Miyu graduasi dekat sekolah. Sepatutnya, gambar nih bukan lah candid. Gambar nih Miyu patut duk tersenyum lebooorr gila dengan teman Miyu kat sebelah tuh. Teman tapi mesra. Ececeh. Siap dah ready buat peace tuh tau! Alih-alih, si tukang ambik gambar nih nak mendajalkan Miyu.  Dia main main lak mengira nombor silap. Hangin sungguh! Tengok ler mulut Miyu tuh. Ternganga duk marah si polan nih. Adoi. Sabar je laa (ala ala cerita Hantu Kak Limah) -__-"

Jadi, Miyu pun geledah punya geledah nak carik gambar si polan nih pulak. & YESSSSSSS!! Miyu jumpa! Famous Amos lah kau lepas nih. HAHAHA!
*Tahap dewa punya gelak*

Gambar kedua :


Tuh dia! Haha. Kalian kalian nampak tak yang pakai baju kuning tuh? Itu lah si polan yang Miyu cakap tadi. Tengah sibuk sibuk buat projek apa tah. Lupaaaaaa -__-"
And guess what? Miyu lah yang amik gambar dia time dia duk membebel tak sudah tuh. HAHA! Hambik kau! Pekena aku lagi kan? Nih aku tayang gambar kau duk ternganga lak. Ekeke.


Dengan ini, Miyu nak tag 3 orang followers Miyu secara random.
ANDA KENA, ANDA BUAT! ....Pesanan dari penaja. Heee :)

 SyiedaSyaada
NajlaOhNajla
IzzanSalwana

 Miyu confirm depa semua nih ada banyak gambaq candid yang cun melecun. Weeee ;)



P/S : Syok sekali sekala pekena orang balik. Haha.

Tales During This Semester Break ! - Episode 12

Hellooo semua! Kiniku kembali untuk post entri baru buat kawan kawan semua. Almaklumlah, sebelum sebelum nih entri yang ada banyak pasal contest jee. Contest tuh lah, contest nih lah. Benda lain tak ada sangat. Nak buat macam mana, tangan nih gatal sangat nak join segala contest yang ada. Geram nyahh! Heeeee :) *muka gedik*

Kali nih, Miyu nak bukak cerita apa yang Miyu dah buat baru-baru nih. Ehemm. Memang baru lagi tau! Walaupun dah beberapa hari telah berlalu. Tetap baru okay! Baru hari nih jee terdetik nak menaip dekat blogku tercinta. Ecehh :D


Nak tahu apa Miyu buat? Miyu berjalan jalan dengan kekasih hati Miyu lah. Sangat best tau! Weeee :) Miyu pun ajak best friend Miyu join sekali. Atikah namanya. (nak jugak bagi tahu) Miyu dah lama plan nak keluar dengan buah hati Miyu nih. Last last kami orang pergi hari isnin lepas dekat Mid Valley. Kena plan awal awal sebab sekarang dia tengah sibuk dengan practical. Takut nanti bila plan last minute tak jadik lak. Huuu :( Kami orang plan nak pergi tengok movie sajaa. Cerita apa? Tengok kat bawah nih.


Nota :  Movie Hantu Kak Limah Balik Rumah.


Haa. Tuh dia! Miyu pergi tengok movie Hantu Kak Limah okay! Setelah sekian lama duk terperap dekat rumah jee. Heeeeee :) Memang best gila lah! Dari awal masuk panggung lagi dah gelak sakan. Hikhik. Tapikan, dalam gelak gelak tuh pun Miyu seram sejuk jugak tengok movie tuh. Sebabnya, movie Hantu Kak Limah nih lain macam sikit. Mana tak nya, banyak scene dia orang buat time malam malam. Dalam kepala otak nih dah pikir bukan bukan lah. Terbayang benda tuh, benda nih. Huuuu. (FYI, Miyu penakut sikit nak tengok movie seram even ada komedi dalam dia) Serius Miyu kata, movie nih memang terbaik. Memang pecah perut dibuatnya. Hehe. So, sesiapa yang cadang nak p tengok movie tuh, tengok lah cerita nih okay. Terbaik dari ladang punyerr!

Anyway, kami orang pun pergi lepak lepak makan kejap dekat McD. Duduk dekat situ berjam-jam kot. Sebab kami kami nih memang tak plan nak ke mana pun. Just datang Mid nak tengok movie je. Macam apa jee. HAHA. Nih pun disebabkan Miyu dengan buah hati dah berjalan jalan dekat Times Square sebelum nih. Borong macam macam. So, kali nih keluar memang tak tahu nak ke mana. Huuuu. Tapi tak pe. Miyu dapat lah sembang sembang dengan dia face to face. Romatik kot. Ecehh. Humm, okay lah. Segan pulak nak cerita panjang panjang. Nanti ada masa, Miyu post lagi entri entri buat tatapan kalian semua okay! :)


*tersipu sipu maluu*


P/S : Rasa senang bila berdamping dengan awak :)

Tuesday, December 21, 2010

Erghh! Arghh! Tolong Aku!

Tolong! Tolong! Tak bernyawa dah aku nih!

*gedik gedik*


Miyu tak tahu nak kata cam mana. Makin hari Miyu rasa makin sesak nafas. Lagi lagi kalau Miyu bukak blog Miyu nih. Mana tak nyer, huduh benoo Miyu nengok nyer. Meluat! Menyampah! Sakit hati! Erghh!

*tarik nafas panjang*


Haihh. Entah laa. Miyu jadik macam nih sejak Miyu frust menonggeng sorang sorang. Frust sangat sebab Miyu buta nak edit edit blog nih. Tak tahu nak buat macam mana dah. Tengok orang lain punyer blog cun melecun jee. Tersusun. Comel dengan gambar gambar. Yang paling penting, KEMAS jee Miyu tengok! Oh. Sungguh aku jealous. Jujur -__-"

Sekarang Miyu macam dah tak sanggup nak tengok blog. Erkk?? Tapi, tak bererti Miyu nak biarkan sajaa okay. Huuu. Miyu cuma nak mintak tolong sesiapa ajarkan Miyu nak tukar template template ape ke benda tah. Huhh! Miyu benci lah! Buta sungguh Miyu pasal semua nih! Huuu T__T




P/S : Betul betul perlukan bantuan seseorang.

Friday, December 17, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 'PEACE CONTEST'

Klik Link Ini : Ezan Idma :)

Boring boring nih, Miyu jengah jengah laa blog orang jap. Tup tup, Miyu teringatkan blog si syiedasyadaa nih. Dia ada kata Miyu kena tag lagik. TAG? Aduhh. Apa pulak yang dia nak aku buat nih -__- Hahaha. Bukan apa, kemalasan dalam diri tak dapat dibendunglah. Haihh. Rupa rupanya dia ajak Miyu join contest lagi. Wahh! Bestt! Contest nih simple jek. Ambil jek mana mana picture yang ada peace. Itu jee :D

So, Miyu pun ingin mempertaruhkan picture ini :

Nota : Intan@Cousin & Miyu! :)

Oh-oh. Sebelum Miyu terlupa, contest nih ada kategori kategori dia tau. Klik kat situ kalau nak tau apa. Hmm. . . Agak agak kalian lah kan, Miyu masuk kategori apa ye? Heeeeeeee.

3 orang yang saya nak tag :

*Ampunkan saya! Saya ketandusan orang orang utk di-tag-kan.*



P/S : Cita-cita aku besar. Aku nak menang!

Tuesday, December 14, 2010

Sharing is Caring. Rite?


"Mari mari, kawan kawan semua. Mari baca entri ini bersama. Bukan mahu cari publisiti, kontroversi atau apa. Hanya ingin berkongsi sedikit cerita. Dari saya untuk semua."
Erkk? Apa tak kena dengan kau Miyu? Haha. Okay lah kawan kawan. Nak tahu sebab apa? Ini sebabnya...



Haa. Tahu tak apa tuh?? Inilah yang Miyu nak share dengan kalian kalian hari nih. Tentang sebuah laman web yang diberi nama YouthSays. Memang lain dari yang lain nih. Tak caya?? Biar Miyu introduce sikit pasal laman web nih okay.

YouthSays adalah satu platform yang mana memberi ganjaran kepada remaja dalam lingkungan 13 - 30 tahun. Bagi pakcik & makcik kalian yang masih cukup umur pun boleh lagi tau. Keahlian adalah terbuka kepada rakyat Malaysia sahaja. Ganjaran yang dia orang kasi sangat sangat lah special tau. Boleh dapat duit okay!! Cooooooolll gila lah!! (Buat muka mata duitan) Heee. Kalian boleh dapat duit duit tuh melalui online surveys, online advertising & join community dalam tuh.

Kalian pernah dengar tak pasal Youth'10 Festival yang dilangsungkan pada pertengahan tahun hari tuh? Haa. Youth'10 tuh anjuran dari YouthSays.com nih laa. Kalau nak tahu, macam macam benda dia orang dah sediakan untuk festival kali nih. Ada jualan lah, konsert lah, pertandingan & sebagainya. Bagi sesiapa yang dah masuk YouthSays.com, kalian boleh dapatkan pass percuma nak masuk festival tuh. Best kan?? Heee.

Nota : Youth'10 yang dilangsungkan di PWTC.

So, bagi kalian yang belum ada account dekat YouthSays.com tuh, jom join Miyu dengan klik link dekat bawah tuh. Jangan lepaskan peluang. Mari join ramai ramai! Jumpa di YouthSays okay! :)

Klik Link Ini : YouthSays :)



P/S : Kalau ada Youth'11, nak pergi lah. Woot woot!

Friday, December 10, 2010

Edit Foto Contest : Qaseh Dalia Adelia



Woot woot! First contest yang Miyu masuk lah awokkk! Terima kasih kerana tag Miyu yee syiedasyaada ! Jasamu akan Miyu kenang sampai bila-bila. Ecehh! HAHA.

*excited melampau*

Okay lah. Contest nih pasal edit edit photo jee. Simple n mudah untuk Miyu buat. Sebab sebelum nih pun biasa gak Miyu duk edit photo. Kepala hilanglah, tangan hilanglah, orang hilang dalam photo tuh pun ada. Haa! Dahsyat ta? HAHA.

Dengan ini, Miyu nak tunjuk photo sebelum & selepas di-edit yee kawan kawan.

Sebelum edit-mengedit berlangsung :


 Selepas sesi edit dijalankan :


Eh eh? Tinggal Miyu je? Haa. Tuh lah Miyu kata tadi. Orang pun Miyu reti hilangkan tau. Jangan main-main yee kawan kawan. Haha. Dekat photo tuh Miyu just guna effect Holga-ish sahaja. Tak ada lain lain. Sebab Miyu tak handal macam kalian kalian. Huuu.

Calon-calon bagi yang terkena tag dari Miyu ialah :
Miro
Piqa
&& lain lain sekali.

(maaf. Miyu ta pandai tag tag)

Sebarang kemusykilan atau apa apa aja lah, boleh lah direct ke empunya blog sendiri yee :)
Klik Link Ini : Qaseh Dalia Adelia :) 


P/S : Nak jadi photographer boleh k?

 

Thursday, December 9, 2010

Award Dari Queen F !


Klik Link Ini : Queen F :)



Oh oh. Award pertama lah kawan kawan! Hoyeah! Thank you to Queen F! Hee :)
Before that, Queen F ada mintak something dari Miyu. So, Miyu akan turutkan apa yang Queen F mahu.
Ececehh Miyu. Jangan nak mengada sangat. Heee.


Queen F mintak dekat Miyu ceritakan 5 perkara yang patut Queen F tahu pasal Miyu.
Mak aihh! Seram sejuk pulak nak jawab. Tapi, tak pe lah. Demi Queen F, Miyu sanggup buat ape je. Cewahh!


Okay lah. Nih dia 5 benda yang patut Queen F dan kalian kalian juga patut tahu yee :
  • Nama Miyu nih hanya nickname sahaja. Miyu yang pandai pandai mereka nama nih untuk blog Miyu je. Kawan kawan luar dari blog panggil Miyu, Nina @ Nenek. Tak caya?? Haha. Nanti Miyu buat satu entri pasal nama nama yang Miyu ada yee :)
  •  Miyu nih pantang sikit kalau ada gangguan time tengah syok duk online, main game, etc. Kalau ada yang datang mengganggu, CONFIRM lah orang tuh nak carik nahas dengan Miyu. Huuu~
  • Miyu nih suka berjalan-jalan. Kaki nih memang bergerak aktif kalau bab bab cam tuh. Lagi lagi kalau dapat berjalan dengan best friends Miyu. Tengok wayang, shopping & pusing satu tempat tuh bagai nak rak. HAHA.
  • Miyu ada satu bad habit & Miyu takut gila dengan habit Miyu yang satu nih. Miyu selalu guna laptop / pc sampai melebihi waktu yang sepatutnya. Kadang-kadang berjam-jam jugak. NON-STOP! Dah lah rabun, lagi mau rosakkan mata dengan benda benda nih. Huhu.
  • Lastly, Miyu nak semua tahu yang Miyu seorang yang friendly yee kawan kawan. Miyu tak sombong seperti kalian sangkakan. Tak caya try lah tanya sesiapa yang kenal Miyu okay :)

Okay. Sekarang Miyu nak tanya soalan dekat Queen F pulak. Nak kasi soalan maut punyer. HAHA.
Tak lah. Miyu tak sekijam itu tau. Hee. Miyu just nak tahu latar belakang Queen F & blog Queen F tuh jee. Simple-kan?? :)


Pandangan Miyu pasal blog Queen F :
3 Words, cantik kemas sentiasa ;)


Kata-kata madah buat Queen F :
Hopefully Queen F boleh share something yang interesting dekat dunia blogging nih okay :)


Itu sahaja dari Miyu :)



P/S : Thanks again Queen F! Buat lah banyak banyak award lagi ae? Hee.


Tales During This Semester Break ! - Episode 11

Maaf dipinta kepada semua,
Yang datang menjengah blog Miyu,
Bukannya apa cuma nak kata,
Dah lama tak post entri baru.

Dari dulu blog keoren-orenan (bukan oreo yee),
Almaklumlah Miyu tak reti tukar baru,
Baru sekarang Miyu ada kelapangan,
Biasalah baru pulang dari kampung Miyu.


. . . ERKK?? Apahal kau nieh Miyu?? Tiba tiba je sasau berpantun-pantun. Kalau ye pun rindu, tok sah lah nak tunjuk sangat dekat sini. Geli tau. Aduhh -__-"

Okay okay. Back to the future. Eh? Back to the topic lah. Huu. Actually-kan, Miyu-kan takut-kan result-kan yang-kan nak-kan keluar-kan dah-kan nih-kan. . . ?? Pandai pandai kalian lah fahamkan ayat tuh. Huuu. Tak faham jugak apa yang Miyu kata? Aiyoo. Yelaa. Miyu takut dengan result yang bakal diketahui kurang daripada 24 jam nih. ARGHH!! (Opss! Terlebih sudah.)

Tapikan. . . Miyu dapat tahu dari classmates Miyu, dia orang kata result dah boleh check hari nih. WTF?! Biaq benoo hangpa nih?? Takkan hari nih kot?? Miyu buka lah mukabuku @ FACEBOOK tanya kawan kawan yang lain jugak. Almost semua cakap dah boleh tengok. Oh-no!! Macam mana nih?? Miyu takut gila lah. Tuh pasal Miyu naik sasau tadi. Huuu. Mana tak nya, final hari tuh buat cikai-cikai je. Macam nak tak nak. Tak ada feeling tau tak nak final. Sekarang, baru Miyu nak kalut dengan result nih. Aiyoo -__-"

Miyu pun tak tahu nak kata apa dah. Kalian kalian doakan lah yang terbaik buat Miyu yee. Kasi Miyu ada semangat sikit nak tengok result nih. Harap-harap okay je lah. Miyu pun tak nak terlalu mengharap. Nanti frust-tertonggeng pulak. Huuu.



P/S : Hopefully, semunya okay. Amin.

Friday, December 3, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 10

Hari nih Miyu betul betul tak bernasib baik. Niat nak tolong emak yang tercinta kurang dari 99% (1% untuk kemalasan) turun dengan mendadak sebanyak 99% jugak. Huhuw. Nak tahu sebab apa? Bacalah butiran butiran di bawah :

Masa Kejadian : pukul 12 hingga 1 pm

Tempat Kejadian : dapur, teratak bahagia Miyu

Sebab Kejadian : tiada pengalaman -__-"

Dah tengok kan? Miyu rasa, kalian kalian pun dapat agak kenapa. Hah? Tak tahu gak? Okay. Miyu terkena minyak panas. Yang lagi menyedihkan tangan Miyu yang terkena minyak tuh sebelah kanan & betul betul dekat dengan kesan sejarah lama. Klik lah kat situ kalau nak tahu apa benda nyer. 

Miyu nak tolong mak Miyu masak ayam masak merah. Favourite Miyu tuh! Miyu tengok minyak dalam kuali dah panas. So, emak Miyu pun suruh lah masukkan bahan bahan dalam kuali dengan minyak yang panas bagaikan ape je tuh. Time nak masukkan tuh, tah macam mana Miyu tercampak dalam kuali. Alih-alih, NAHHH! Amik kau! Mujurlah tak kena teruk sangat. Sikit je. Tapi sakit dia. . . Huuuu :(

Tak apa lah Miyu. Mungkin nasib kau time cuti semester nih memang dah tersurat nak dapat 'penyakit' macam nih kot. Kau terima je laa. Haihh!




P/S : Menyasal tak dengar cakap buah hati. Pergi belajar masak tak nak. Humm.

Thursday, December 2, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 9




Blog is under construction!

   

Segala kesulitan amatlah dikesali dari pihak Miyu.
Harap maklum -__-"



  


P/S :  Masih belajar macam mana nak tukar template. *sigh*
           Nantikan wajah baru blog Miyu okay :)

Wednesday, December 1, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 8

Salam 1 Disember semuaaaaaa! Miyu betul betul bersemangat! Hiyarkkk! Sungguhpun, ada jee yang buat hari-hari Miyu jadi kusam suram masam. Erghh -__-

Tak apa lahh. Lupakan sajaa. Okay okay. Miyu nak share something dekat anda anda & anda. Semalam Miyu sempat bertandang ke MAHA 2010. Woot woot! Really awesome guys! Cuma cuaca agak panas lah. Oh, well. Biasa lah tuh. Macam kau tak pena duk dekat panas pulak Miyu. Dulu masuk PLKN sampai hitam legam kau lupa? *sobsob*

Actually, nothing much to say about MAHA 2010. Kalian kalian kena sendiri pergi ke sana untuk tengok, jenguk, lihat, tonton, rasa & macam macam lah. Hehe. Sumpah! Tak rugi pun pergi. Dapat rasa macam macam benda. And that is the part that I like! Balik rumah je dah kenyang. HAHA. Oh yeah! :)


NOTA : Peace yaw! Nanti aku mai lagi naa :)


Miyu ada lagi beberapa foto yang sempat di-captured-kan. Tapi, oleh kerana kemalasan & kemeluatan dengan foto yang diambil (tak cantik lah), tak jadi Miyu nak upload. Maaf yee kawan kawan.




P/S : Blog is under construction. Sebarang kesulitan, harap dimaafkan. Terima kasih :)

Tuesday, November 30, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 7

SELAMAT HARI JADI AFIQ!!

 NOTA : Muhammad Afiq -__-"


 Kata kata madah tak terkata buat kau!

Happy 16th birthday budak! First sekali aku nak mitak maaf dengan kau sebab lambat wish birthday kau. Yelaa. Aku kan kakak kau. Tapi, wish kau lambat lambat pulak kan. Kau tahu, aku sengaja jee tuh. Balas dendam dengan kau sebab time birthday aku 5 Julai hari tuh (nak gak bagi tahu), kau tak wish pun. Hadiah ape tah lagi. Kedekut nak mam*** lah kau. Tiba kau punya birthday lak macam macam kau nak. Itu lahh, ini lahh. Banyak kau punya cekadak. Kau ingat aku cop duit ke hape hah? Hadiah aku pun tak bagi. Huhh! Lagi satu, kalau kau perasan ada gambar kau kan kat atas tuh? Apa? Bukan kau? HAHA. Sorry lahh tak bagi tau dekat kau yang aku nak gunakan gambar kau letak dekat blog aku nih. Eh? Apa kau kata? Kau bengang dengan aku? Kau ingat aku kisah dengan bengang kau ke??? Jangan sampai aku bocorkan rahsia kau kat sini dah laa yee. HAHAHA. Sebagai penutup segala kata kata aku nih, once again happy birthday dude! Next year jangan nak main main sangat. Study elok elok. Biar masuk U. Kalau ada rezeki, masuk lahh U aku. Kau boleh jadi junior aku. HAHA.




 Pantun 2 Kerat :
Buah nangka berbiji besi,
Tahun depan aku rasa nak buat macam nih lagi.

HAHA!

Monday, November 29, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 6

Oh-oh. Lama sudah tak update blog. Huuu. Amat amat dikesali. Humm. Eh? 29 November? Wow. Haha. Tak sangka lahh. Haihh. Macam macam hal yang dah jadi, but we still be together. Wahh! Lebiu lahh mokmok :)

*tersenyum lebar*

Opss. Lebih lebih pulak Miyu. Maaf yee. Heee. Actually, Miyu update nih pun sekadar untuk berkongsi satu video yang betul betul Miyu suka sampaikan tengok berulang-ulang kali. Tak jemu kot. Best jee. Hehe. Besides, Miyu pun dapat reaksi yang +ve dari teman teman yang Miyu dah share video nih. Memang betul betul Hao Liao lahh dia orang kata!! (tak tahu lah betul ke tak eja tuh)



Nota : SALAH vs. BLADE


Haa. Dah tengok video tuh? Apa macam? Okay ke tidak? Kalau ada ketidakpuasanhati boleh jee bagi tahu Miyu dekat komen. Heee~

Wednesday, November 24, 2010

Blogger in da house : Khas buat blogger baru !



Klik Link Ini : Ben Ashaari :)

Hai hai!
Haa. Kali nih, Miyu terpaksa stop sekejap episod-episod dalam TDTSB ! .
Episod ape tuh? Pergi je lah klik yee. Jangan malas malas :)
Okay okay. Kalian kalian nampak tak pic kat atas sana tuh? Haa.
Kalau nak tahu, dia lah owner kepada link yg Miyu bagi tuh. Hehe.
Encik Ben nih minta cerita sikit pasal latar belakang blog sendiri.
So, terpaksa lah Miyu bukak cerita sikit. Sikit je, tak boleh banyak banyak.
Heeee :P

Okay lah. Blog yang Miyu cipta nih adalah blog pertama Miyu. Sebelum nih tak terdetik langsung nak buat blog sebab Miyu rasa leceh nak buat ayat ayat, karang karang & sewaktu dengannya. Lagi satu, Miyu memang tak ade masa nak layan semua benda nih. Masa yang ada memang betul betul terhad (Ecehh. Dan dan je kau yee.). Blog nih pun teramat amat lah baru lagi. Lahir pada 7 Oct 2010. Kenapa pilih hari tuh? Sebabnya, 7 merupakan nombor favourite Miyu. Tapi, ada lagi nombor lain yang Miyu suka. Entah kenapa tarikh tuh jugak yang Miyu pilih. Hee. Kalau kalian kalian perasan, blog Miyu masih kosong & hambar je. Maklumlah, Miyu tak pandai nak meng-edit blog nih. Huhu. Lagi nak cerita apa yee? Humm. Oh, ye. Terlupa pulak. Blog nih Miyu jadikan tempat untuk Miyu berkongsi bermacam-macam cerita yang menarik & kebanyakkannya adalah cerita tentang Miyu lah :) Tapi, Miyu tak anggap blog ini sebagai diari kerana pada Miyu diari sewajarnya tidak patut diceritakan pada semua orang & hanya empunya diri je yang tahu. Wahh!

Rasanya, cukup lah kot latar belakang yang Miyu beri nih. Kan kan? Hehee.
Sampai sini je dulu okay. Bye-bye!




P/S : Rasa goyah.

Tuesday, November 23, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 5


SAD.
No other suitable words to tell how I feel right now.


 P/S : I lost in myself. Still searching the real me.

Monday, November 22, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 4

Okay.
Hanya ingin meng-update blog yang dah berkulat nih.
Bukan apa, Miyu memang nak update dari kelmarin (20 Nov - Saturday).
Macam-macam cerita nak buat.
Malangnya, ada hal-hal yang tak dapat dielakkan.
Terpaksa lah Miyu postpone untuk satu masa yang terdekat ini.
Sabar yee kawan-kawan. HA-HA.

So, kali nih Miyu sekadar nak share sikit pasal Shout! Awards 2010 yang berlangsung dengan 'gemilang' dan boleh tahan meriah juga (walaupun Miyu tak dapat tengok secara LIVE). Miyu sekadar dapat menonton acara tersebut di 8TV sahaja. Erghh -__-

*sigh*

Tidak mengapa. Mungkin bukan rezeki. Berbalik kepada topik asal kita. Pada malam tuh, ramai artis yang hadir memang superb ah! Mereka semua fabulous habis! Pandai sungguh mereka bergaya. Phewitt! Two thumbs up for them. Hee :)

Okay-okay. Lupakan dahulu pasal ke-gorgeous-an mereka itu. Actually, ada something yang tak kena dengan event itu pada apa yang Miyu nampak dekat kaca tv rumah Miyu nih lah. Tak tahu lah kau orang macam mana pulak kan. Oh, well. Biasa lah. Setiap event memang tak lepas dari melakukan beberapa mistakes yang kadang-kala begitu ketara. Err. Bukan begitu ketara, tetapi memang gila ba-alif-ba-ya punyer ketara! (ampun maaf dipinta kerana malam tuh saya memang tak puas hati) -__-

Kepada mereka yang menonton melalui siaran tv juga sudah tentu perasan juga kan kan? Di sini, saya sediakan 2 perkara yang menyerabutkan saya ketika sedang syok menonton selama 2 tahun berturut-turut. (Ayat nak skema jee. Ngengg!)

  1. KE-TIDAK-CLEAR-AN BUNYI.
Selaku penonton dirumah, sudah tentu lah kami inginkan kejelasan bunyi-bunyian. Ini tidak. Bermula dari pembukaan event tuh, masalah mikrofon rosak jelas diperlihatkan. Apa semua nih?? Tak ada preparation ke?? Mood Miyu nak tengok malam tuh pun sedikit terganggu. Haihh. Bikin spoil lah kau orang. Dah tuh, mikrofon si Hensem (Henry) yang aku sayang pulak yang rosak. Aduh!

     2. HURU-HARA ATAS PENTAS.

Huru-hara? Yes! Memang huru-hara gila. Majlis yang agak kelam-kabut. Miyu hairan lah. Kenapa kebanyakkan penyampai anugerah pada malam itu macam tak tahu apa-apa?? Adakah mereka-mereka itu penyampai 'celup sahaja'?? Maafkan Miyu dengan kata-kata sedemikian. Semua ini berdasarkan apa yang Miyu nampak pada malam itu. & paling menyedihkan benda nih dah berulang buat kali kedua. Lepas je mereka menyampaikan award kepada pemenang, mereka seperti hilang arah nak ke mana. KETARA SANGAT KOT. Dia orang macam tak dapat apa-apa briefing pun nak ke mana selepas itu. Ada yang tertanya-tanya nak ke mana & terjadi betul-betul di atas pentas dalam majlis yang dilangsungkan secara LIVE itu. Agak memalukan.


Humm. Miyu bukan suka-suka nak cerita pasal nih. Dah benda betul. Kan kan? Err. Tak apa lah. Selain dari benda-benda yang Miyu sebutkan tuh, Miyu rasa keseluruhannya agak baik. Dengan persembahan-persembahan yang hebat dari para artis seperti Yuna, Najwa, Hujan, Atilia, Monoloque & lain-lain. Memang super duper cool! Tak lupa juga persembahan khas dari Iyaz yang sememangnya ditunggu-tunggu pada akhir majlis. Terbaik! :)


 IYAZ :)


P/S : Jangan saman saya okay.

Saturday, November 20, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 3

Sedang Miyu tengah blog-walking, Miyu terperasan dengan satu blog nih. Oh. Fynn Jamal. Lama Miyu tak jengah blog dia. Mesti banyak post baru dia buat.

Dan sekali lagi, Miyu terperasan sesuatu yang betul betul buat Miyu tertarik. It's about RANAP. Miyu sendiri tak tahu apa apa pun pasal nih. Rupa-rupanya sebuah buku hasil Fynn Jamal sendiri. Baru dikeluarkan. Ramai yang bagi komen positif. Miyu tertarik jugak. Kagum dengan Fynn Jamal.


Teringin nak baca isi kandungannya :)



P/S : I wish I can get it for free. Sayang, can you buy it for me? :)

Monday, November 15, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 2

Date : 13 November 2010
Time : Around 10 - 11 am ( I can't really remember. But, it happened in the morning. )
Place : Pasar Tani @ Pokok Sena, Kedah.



I can't erase that moment out of my mind. I'm fucking serious man! I will not forget that memories in my whole life! Arghh! FYI, I have been stung on my right hand by a big-stupid-lost-dummy-bee! And yes! It really really hurt. Sumpah Miyu kata sakit yang Miyu dapat dari terkena sengat dengan lebah budush itu memang perit gila! Menitik air mata Miyu on the spot in a crowd of people. Malu kot. Tapi, pedulik apa Miyu. Memang sakit sangat sangat. Tak dapat nak tahan dah. Huuu :'(

Sekarang nih pun, sakit tak hilang lagi. Bengkak dekat tangan masih lagi ada. Semua gara gara kau BEE! Miyu nak cuti dengan aman pun tak senang tau. Bee jahat! Dah lah kau huduh gila Bee! Tak percaya? Kau tengok lah muka kau sendiri Bee dekat bawah nih.


NOTA : Ini salah seorang dari keturunan kau Bee.
Huduh kan kan? Erghh.

Miyu tahu. Ada jugak dalam keturunan Bee yang dah famous, glamor, comey lotey & blablabla. Jadi artis, jadi kegilaan ramai. Terutamanya kanak-kanak tak cukup umur. Contoh keturunan Bee yang dah jadik artis macam sepupu belah mak kau punya nenek tiri punya angkat kan Bee?


Nih lah filem dia kan Bee?
Tajuk : BEE MOVIE

 
Haa! Nih lah makhluk yang famous tuh kan Bee?
Kau je tak famous. Nyusahkan aku je -__-
Nama : Tak dapat dikenal pasti

Huhh! Tak pasal pasal Miyu buka cerita pasal keturunan si Bee. Adoi! Nih semua kau punya pasal tau tak?! GGRRRR!!




P/S : Ada sesiapa yang nak datang melawat saya? Jangan lupa bawa buah tangan okay :)

Sunday, November 14, 2010

Tales During This Semester Break ! - Episode 1

Hooyyeaahh!
The semester break has begin.
And I really really excited!




*melompat kegirangan macam kena sawan. opss!*




Okay. Pendekkan cerita. Miyu start cuti since jumaat lepas (12 Nov) sehari selepas tamatnya paper final yang S*CK gila! Eh, jap jap. Paper ape ae? Oh, yeah. Paper MGT 162. Haihh -__-' Tak ape lahh. Lupekan sajaa kisah lama. Tak perlu kau kenang kenang yee Miyu.


On that day, Miyu paksa seorang makhluk Allah nih pergi dining Masria (macam kafeteria - kat kolej aku). Sebab dia dah janji dengan Miyu nak bagi game Counter Strike. Woi! Lame dah kot Miyu duk kempunan nak main game tuh. Huhuw. Nak tau siapakah yang Miyu katakan tuh??? Ha-ha. Sajaa mau buat saspens. Kawan Miyu lahh. Si Bad! 
***Confirm ade yang bace nih dapat agak dia lahh orangnya. Ha-ha.



 Nota : Game ini lah yang Miyu mahukan! HAHA!




Sebelum tuh, siap lahh kemas kemas barang sikit sebab parents nak datang amik Miyu dalam pukul 11 or 12 nanti. Buang segala sesawang yang Miyu ngan roommates tercinta kumpul kumpul dari awal sem hari tuh, kemas tuh, kemas nih, blablabla. Bad janji pukul 10 nak pegi dining. Then, aku text lahh dia.



Miyu : Bad. Jadik tak nak bagi game?

Bad : . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 




Nak tau pasal ape Miyu buat banyak itu titik titik? Sebabnya, mamat seorang nih tak bangun tidur lagi time Miyu text dia. Adoi! Lame kot tunggu dia reply text Miyu. Hishh. Tak lama kemudian, baru dia reply dia kata baru bangun. Dia tanya lahh sempat ke nak amik game. Miyu dalam hati memang nak jugak game tuh walau macam mana sekalipun! Jadi, Miyu surh dia cepat cepat pergi mandi siap siap.

Semantara tunggu mamat tuh, Miyu pun pergi pejabat Kolej Kediaman Masria jap. Hantar borang clearance bilik. Settle buat benda tuh, dapat text dari Bad. Dia kata dia dah sampai dining. So, Miyu pun pergi lahh dengan membawa beg sandang yang mengandungi lappy Miyu & few other things lagi. Ehem ehem. Hanya aku je yang tahu. HAHA!


Berjalan jalan ke dining dengan penuh happy (lain macam je kau Miyu). Tak sabar nak amik game. Weehooo! Sampai je dekat pintu dining, Miyu usha lahh kat dalam. Tengok tengok kelibat si Bad nih. And guess what?! DIA TAK ADA!! Budush shungguhh! Arghh! Kau tipu aku yee Bad?? Humm. Tak apa. Miyu pun duduk lah kat meja makan dekat situ sambil tekan tekan punat phone Miyu nak text si Bad ngokngek seorang nih. Adoi. Kau buat aku sakit jiwa lah bad. Haihh -__-




Miyu : Tipuuuuu! Kte kat dining. Tak ade pun!!
Bad : Laa. Bad kat kerusi luar dining nih.




Ha?? Erghh. Kau nih Bad. Cakap lah awal awal kau duduk kat luar tuh. Ingatkan kau tak datang langsung. Nasib baik. Dapat jugak Miyu game tuh. Haha. Then, kami pun carik lah port terbaik nak duduk. Miyu punya lah pusing satu dining tuh. Tup tup, mamat nih dah duduk dulu. Sedap sedap kau je kan? Grr. At that moment, I just realized that there were only seniors from Part 3 (if I'm not mistaken). Ramai kot dia orang.


Ah. Tak apa lah. Asalkan Miyu punya misi untuk dapatkan game tuh accomplish, sudah lah. Kan kan? Miyu bukannya buat benda bukan bukan pun. Huhuw. Miyu pun bagi je lah lappy Miyu kat dia. Miyu nak install sendiri tak reti. Oh, well. Miyu nih kan terlalu 'celik IT'. Dalam dia tengah install Counter Strike tuh, kita orang sempat lah bual bual kosong jap. Dia pun sempat tanya pasal 'boneka'. Siapa boneka? Itu adalah rahsia. Nak tahu, kena tanya empunya badan sendiri okay? :)

Nasiib baik lah nak install sekejap je. Tak makan masa yang lama. Sebab Miyu risau jugak kalau kalau parents Miyu dah sampai. Yelaa. Dah nak dekat pukul 12pm pun tak sampai lagi UiTM. So, Miyu pun call lah abah (miscall je actually). Haha. Tanya abah bila nak sampai. Abah kata kejap je lagi. Dia orang pun dah sampai dekat tol Sungai Petani. Yeahh! Betul betul teruja nak balik. Wink wink!


Eh! Choop choop! Bad ke mana?? Haa. Bad ada lagi dengan Miyu time tuh. Miyu kasi belanje dia teh ais special edition made by Anee. Almaklum lah, teh ais Anee dekat dining Masria paling ngetop dalam UiTM nih. Haha. Sambil sambil duk sembang, baik pekena teh ais si Anee nih. Baru terasa feel duk lepak kat kedai makan. Wahh! Miyu dengan Bad pun bersembang macam macam benda. Kalau tak ada orang dalam dining tuh, mesti dengar punya hilai tawa kita orang. Ada je benda nak disembangkan. Haha. Then, cepat-cepat balik bilik.


Sampai je bilik, Miyu kemas kemas lagi sikit. Tengok barang barang yang mana Miyu kena bawa balik. Takut ada yang tercicir pulak nanti. Dapat call dari abah. Dia kata dah sampai dekat kolej Masria. Baru je nak angkat barang bawa keluar, mak dah ada dekat daun pintu bilik Miyu dengan Tok. lepas tuh, Maksu pun masuk jugak dalam bilik. Apa lagi, Miyu pun amik kesempatan lah suruh mereka tolong Miyu angkat barang. Baik kan Miyu? Heeee~






~The End~





P/S : Saya terlalu rindukan awak :)

Friday, November 12, 2010

It's Coming! - Shout! Awards 2010

YES! YES! AT LAST!
INILAH YANG AKU TUNGGU TUNGGU!




*muka over-excited*





Ha-ha. Okay okay. Jangan tunjuk sangat kau punya excited Miyu. Bikin malu jee -.-"
Actually, post Miyu kali nieh just nak bagi tahu pasal Shout! Awards 2010. Everything okay. woot woot!


Tapi, malangnya Miyu malas nak letak macam macam info sangat dekat sini sebab busy dengan Final. Oh, well. The next day after tomorrow (lusa lahh) is the last paper bebeh! Ouch! HAHA. Ishh! Enough Miyu! Kau study pun tak. Dushh dushh! Adehh -.-"





SHOUT! AWARDS 2010 :')

Venue : Stadium Putra Bukit Jalil, Kuala Lumpur
Date : 20th November 2010
Time : 8.30 PM ( Live On 8TV )



Tak cukup lagi info yang Miyu bagi?
Okay, just klik sini Shout! Awards 2010 yee kawan kawan? :)
Dekat sana, kau orang boleh dapatkan info bagaimana untuk mendapatkan tiket ke Shout! Awards 2010, mengundi para peserta yang dipertandingkan & melihat roadshow yang dianjurkan.
Cukup lah untuk Shout! Awards 2010 yee.

Daaaaa~








Tuesday, November 9, 2010

Kehilangan 2.

SUMPAH!
Miyu tak sanggup nak tempuh lagi satu kehilangan sungguhpun Miyu baru kenal Dia, seorang teman baru~

Tuesday, November 2, 2010

Happy Birthday !



Special wishes to my only :


 adopted brother (huhh?), Muhammad Asyiq :)
( 31 October 199*)


 Adek oh adek. Really really miss you budak. Hee. Akak minx maaf sangat2 kat adek sebab terlambat wish birthday adek sehari. Padahal sebelum tuh akak ada tanya kat adek pasal birthday before that kan kan? (nak jugak ;p). Anyway, happy birthday to you my dearest adek. Welcome to the 18th CLUB! Selamat menjalani kehidupan baru sebagai warga tua yee! Lebiu budak busukk! :D 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lovely mum, Puan Normah :)
(1 November 196*)


Emak oh emak. Hee. Selamat hari jadi mak! Kakak minx maaf jugak kat mak sebab tak dapat nak celebrate birthday mak tahun nieh sama-sama. Huu :( Selalu tiap tiap tahun kita mesti keluar makan satu family kan kan? Pas tuh, abah yang belanja kan kan? Hee. Tapi, tahun nieh kakak tak dek. **sob sob. Huu. Tak pe laa. Kakak just nak bagi tau, 
I LOVE YOU SO MUCH MAK & MISS YOU TOO ;)







Gambar emak tak dapat dipaparkan di sini. Nanti ade yang berkenan. Marah pulak abah. ^_^
& for you, I just wanna say i miss you so badly :)